Yemek yediğimiz mekânlarda,kadere isyan mahiyetli şarkılar çalınabiliyor.Bu gibi yerlerde nasıl davranmalıyız?Muhatabımız nâ mütesettir bir hanım olursa dâhi îkâz etmemiz gerekir mi,zarúri konuşmaya girer mi bu husus?

Soru: Deniz tarafından yazıldı. Kategori: Soru - Cevap

*******

Öncelikle hatırlamakta fayda var; ‘kadere iman, imanın temel şartlarındandır.’ Buna isyan söz konusu değildir Müslümanın amentüsünde… Ne inanç, ne amel, ne de ahlâkî bakımdan… Sözle de olsa, fiille de olsa, hatta ima ile dahi olsa şiddetle kaçınmak lazım.

Madem Müslümansın, dinî hassasiyete sahipsin, kadere iman meselesinin ne kadar nazik ve ciddi olduğunun farkındasın; o halde neden oradasın? ‘Bu ne perhiz ne lahana turşusu’ demezler mi adama…

Farz edelim ki, anlamadan-bilmeden-araştırıp soruşturmadan böyle bir yere girdin. Oradakileri ikaz edip bilgilendirmen, dolayısiyle bu duruma engel olman mümkünse şayet, onu yap. Yoksa hiç durma orayı terk et. İraden elinde değil mi? Silah zoruyla seni zorlayan mı var? Hiç oturup yemek yiyecek temiz ve uygun bir mekân mı kalmadı Allah aşkına!

Ayrıca hangi zaruri konuşmadan bahsediyorsun! Dininin selameti için elbetteki muhatabının kim olduğu da, dininle alakalı mâruz kaldığın diğer tehlikeli durum ve ortam da önemli. Öyle değil mi? Öyle değil diyorsan, ‘bunları niçin soru mevzuu yapıyorsun’, diye sormazlar mı insana..?

Sadedinde olduğumuz meseleyle ilgisi bakımından lütfen aşağıdaki linke de mutlaka bkz.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2561-bazi-karikaturlere-gulmek.html

Go to top