Cennet’te 15-20 yaşında olmayı istemek

Selamün aleyküm hocam, cennette istediğimiz yaşta olabilecekmiyiz, örneğin 15 veya 20 yaşlarında?

Soru: Tuana tarafından yazıldı. Kategori: Soru – Cevap

*******

Ve aleyküm selam.

Evet, bazı rivayetlerde Cennet ehlinin 30 veya 33 yaşında olacağı bildirilmiştir. [Bkz. İmam Şa’rânî, Muhtasaru Tezkirati’l-Kurtubî, s. 101] 

Ancak bu yaş ifadesi, dünya hayatına ve yaşına göre değildir. Yani nasıl ki insan en mükemmel yaş olarak bu dönemde bulunursa, aynen onun gibi insan Cennet’te, olması gereken en mükemmel durumda bulunacak demektir. Yoksa bundan maksat, oraları buralarla / ahiret hayatını dünya hayatı ile değerlendirmek değildir. 

Peki, insan mükemmellikten nâkıslığa tedennîyi (noksanlığa-eksikliğe düşmeyi) ister mi?

Yüksek derece-makam ve mertebelerden aşağıya inmeyi arzular mı?

Şayet bunu isterse bu kişiye hangi nazarla bakılır?!

Bunlar da ayrı, hatta apayrı meseleler değil mi?

Böylesi istifham ve takıntılar boş, lüzumsuz ve mâlâyâni tasnifine giren, Şeytan’ın vesveselerinden-kuruntularından ibarettir.

Binaenaleyh daha ciddi ve kendine lazım olan daha önemli şeylerle meşgul olmanı ve bizi de böylesi sözde sorularla meşgul etmemeni istirham ediyorum.

Hedefimiz-gayemiz-maksadımız, Allahu Teâla’nın rızası olmalı; hayatımızı, Cemâl-i İlahi ile de müşerref olma yeri olan Cennet-i a’lâ’ya girebilmemize ve orada yüksek dereceler elde edebilmemize vesile olacak iman, ibadet-amel ve Allah yolundaki hizmetlerle donatmaya-doldurmaya gayret etmeliyiz.

Maamafih mevzu ile ilgili olarak aşağıdaki 2 linke de bakabilirsin.

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2056-cennet-te-mu-minlerin-yasi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1146-cennette-her-istedigimiz-olucak-mi.html

Lütfen dikkatle okuyun.

Ayrıca sitenin Arama penceresine “Cennet” yazıp çıkan diğer yazıları da okuyabilir, bu mevzuda daha geniş bilgiye sahip olabilirsin. 

Go to top