Selamün aleyküm hocam;

Ahir zamanda biri velayet makamı istiyorsa, hususi olarak ne yapmak gerekir? Kırk gün et yememek, nefsi kırıp velayete kapı açar mı? Gökhan Esmaoğlu – Facebook

*******

Ve aleyküm selam kardeşim;

Aslında sorunuzun cevabı çok kısa ve basit:

Evvel zamanda da Ahir zamanda da mü’min için hedef; evliya olmak değil, evleviyetle kâmil bir imana sahip olup onunla Huzur-i İlahi’ye çıkabilmektir. Binaenaleyh Rabbimizin öğrettiği şekliyle ilticamız;

Allâh’ım, “…canımızı iman selâmetiyle al[A‘raf suresi, 126]

Rabbim! Benim Dünya ve Âhırette velîm sensin, beni(im ruhumu-canımı) müslim olarak al ve beni salihîn (zümresin)e ilhak buyur.” [Yûsuf suresi, 101] olmalıdır.

Bunun için de;

Öncelikle zâhir ve bâtın yönüyle şerîatı tam ve kâmil manada yaşamaya gayret etmek icap eder. Şerîatın eksik ve noksan olduğu yerde ise, hiçbir velâyet, vecd ve keramet halleri makbul ve muteber değildir. Ama ona sahipseniz, diğerlerinin olmaması hiçbir eksiklik sayılmaz. Bunu kulağınıza küpe, gönlünüze nakşediniz.

Keza et dâhil, Cenab-ı Mevlâ’nın helâl kıldığı her şeyden de, meşrû ölçüler çerçevesinde ihtiyacınız kadar yiyebilirsiniz. Yeter ki yediklerinizi rızâ-yı İlahi’ye uygun şekilde kulluk yapabilmek için yiyiniz. Zaten tasavvufta riyâzat usûlü (nefsi terbiye maksadıyla az gıda ile idare metodu) zor ve tehlikeli bir yoldur. Maneviyatta bu yolla ilerleyenler azdır. O yolu tercih etmeyiniz.

Detaylı bilgi için de aşağıdaki linkleri mutlaka dikkatle okuyunuz:

http://halisece.com/islami-makaleler/334-ilim-amel-ihlas-ve-kulu-allaha-kavusturan-yollar.html

http://www.halisece.com/akaid/737-itikat-amel-ve-ihlasta-ehl-i-sunnet-e-uymanin-onemi.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/1131-velayet-ve-nefsi-mutmainne.html

http://www.halisece.com/sorulara-cevaplar/2838-seytan-ve-nefs-i-emmarenin-maskaraliklari.html

http://www.halisece.com/islami-makaleler/453-allahi-sevmek-rasulune-tabi-olmak.html

Ayrıca sitedeki tasavvuf ve özellikle rabıtayla alakalı Aynü’l-Hakîka risalesini de, diğer yazıları da açıp okumanızda büyük yarar olacağını düşünüyorum. Böyle gereksiz sorular sormak yerine, hazır cevaplanmış meseleleri okuyup faydalanmanız daha kolay ve daha verimli olacaktır. Bunu da hiçbir zaman hatırdan çıkartmayın.

Vesselâm…

Go to top